top of page

Persoonlijke Begeleiding

Persoonlijke begeleiding kan via ZIN worden vergoed in de gecontracteerde gemeentes. Voor inwoners van andere gemeentes kan het via PGB vergoed worden. Het is ook mogelijk om zelfstandig te voorzien in de kosten. Er is dan geen indicatie nodig. Neem in dit geval contact op voor de tarieven.

Mindfulness

Mindfulness is een techniek die in overleg toegepast kan worden tijdens de persoonlijke begeleiding. Ook kunnen kleinschalige mindfulness sessies gegeven worden tijdens de dagbesteding. Voor sessies daarbuiten kan zelfstandig in de kosten worden voorzien. Neem in dit geval contact op voor de tarieven.

Therapy Session

Dagbesteding

Dagbesteding kan via ZIN vergoed worden in

gecontracteerde gemeentes. Voor inwoners van andere gemeentes kan het via PGB vergoed worden. Het is ook mogelijk om zelfstandig te voorzien in de kosten. Er is dan geen indicatie nodig. Neem in dit geval contact op voor de tarieven.

Zorg in Natura (ZIN)

 Zorg in Natura is een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).
Wanneer je in aanmerking wilt komen voor deze vergoeding dan kunnen we deze samen bij de gemeente aanvragen. Uit een gesprek met de gemeente komt een indicatie waarin staat aangegeven hoeveel uur beleiding per week vergoed wordt. 

 

Verla Coaching heeft een contract met de volgende gemeentes: Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langendijk en Uitgeest. Voor zorgvragers uit deze gemeentes kan ZIN aangevraagd worden. Het gemak van ZIN is dat Verla Coaching alle administratieve taken op mag pakken en dat maakt de instap een stuk eenvoudiger voor je.

Voor de Wmo geldt een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand afhankelijk van de gemeente.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Persoonsgebonden Budget is een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). 
Wanneer je in aanmerking wilt komen voor deze vergoeding dan kunnen we deze samen bij de gemeente aanvragen. De hoogtes en toepassingen van PGB vergoedingen kunnen per gemeente erg verschillen, maar in de vrijblijvende intake kan ik meer informatie geven voor jouw specifieke situatie. 

 

Voor de PGB vergoeding stel je een kort persoonlijk zorgplan op, waarin je jezelf introduceert en onder andere de volgende vragen worden beantwoord: waarbij heb je hulp nodig, wat verwacht je van zorg en welke doelen wil je bereiken? Hier krijg je bij de vrijblijvende intake meer informatie over. Ik heb ervaring met de aanvraag van PGB dus eventuele vragen kan ik dan altijd beantwoorden. 

Voor de Wmo geldt een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand afhankelijk van de gemeente.

Anchor 1

STAPPENPLAN

Het aanvragen van zorg begint door contact op te nemen voor een vrijblijvende intake. Tijdens de intake kun je vervolgens jouw verhaal doen en vertellen waar je hulp bij nodig hebt, wat je verwacht van de zorg en welke doelen je bereiken wilt. In het geval van een PGB aanvraag stel je daarna een persoonlijke zorgplan op. Dit zorgplan wordt bij een ZIN aanvraag voor jou opgestelt. Daarna komt er een indicatie gesprek met iemand van de gemeente. Bij dat gesprek wordt gekeken hoeveel uren aan begeleiding nodig zijn voor het beantwoorden van jouw hulpvraag. De generalist van de gemeente dient deze aanvraag dan in en wanneer deze geaccepteerd is door de gemeente start gelijk de begeleiding. 

De ervaring laat zien dat indicatie gesprekken veel van elkaar kunnen verschillen, met name in de duur van de aanvraag en in de mate waarin het besluit aansluit bij de hulpvraag. Daarom raad ik in dit stappenplan ook aan om jezelf aan te melden bij Verla Coaching voordat je contact opneemt met de gemeente. Op deze wijze gaan we het voortraject samen aan.

 

Contact opnemen 

voor een vrijblijvende intake.

Intake gesprek met Verla Coaching op locatie naar keuze.

Het persoonlijke

zorplan opstellen.

Indicatie gesprek met een generalist van de gemeente op locatie naar keuze.

Start van de

begeleiding

Vrijblijvende intake

Heb jij een hulpvraag en ben je geïnteresseerd in de zorg die ik aanbied,

neem dan contact op voor een vrijblijvend intake gesprek.

bottom of page