top of page

Over Verla Coaching

Mijn naam is Beatrix Verweij en ik ben een begeleidster voor mensen met persoonlijke problemen en/of moeite met dagelijkse activiteiten. Voorheen heb ik bij personeelszaken gewerkt waar coaching een groot onderdeel van mijn taken was. Al 20 jaar geleden is bij mij de interesse om te werken met zorgvragers ontstaan. Ik heb als moeder ervaren hoe de reguliere zorg niet altijd aansloot bij de behoeftes en problematiek van mijn zoon. Dat moest anders en ik draag graag bij aan een oplossing. Daarom zoek ik samen met jou naar de passende begeleiding. Zorg stopt voor mij niet om 17:00 uur, omdat de problematiek dan ook niet stopt. Flexibele bereikbaarheid is voor mij heel belangrijk, omdat ik als moeder heb mogen ervaren hoeveel verschil dit kan maken.

Naast flexibiliteit is inhoudelijke aansluiting een belangrijke waarde bij persoonlijke begeleiding. De problematiek die iemand ervaart kan er soms voor zorgen dat zij de begeleidster niet kunnen volgen. Hier heb ik aandacht voor. Zo heb ik ervaren dat Mindfullness een goede methode kan zijn om rust te creëren in gedachtes. Echter zijn zinnen zoals "stel je voor dat je een berg bent" bijvoorbeeld voor mensen met Autisme erg onduidelijk en zorgen deze juist voor chaos. Een opdracht zoals "luister naar dit geluid en focus er op zonder te oordelen" kan dan beter aansluiten. Het overwinnen van onbewuste patronen wordt pas mogelijk wanneer iemand aan je zijde staat en persoonlijke aandacht geeft. 

Ervaringen

Ervaringen

Teamwork
Image by Sharon McCutcheon

Mijn steun en toeverlaat

Ik zat in een negatieve spiraal van eindeloze opnamens en ik ervaarde veel problemen op school waardoor ik naar een praktijkschool moest. 
Ongeacht hoeveel er mis ging, mijn moeder is altijd lief en zorgzaam gebleven. Zelfs nadat ik het al had opgegeven stond zij aan mijn zijde en bleef mij motiveren. Ze bleef mij in contact brengen met anderen wie dezelfde problemen ervaarden. Ze verlaagde steeds de drempel voor mij door mij te leren begrijpen, te luisteren en te ondersteunen in de zakelijke stukken. Nu heb ik mezelf beter leren accepteren en vind ik meer aansluiting. Ik woon zelfstandig met mijn vriend en volg een universitaire opleiding. Nu ben ik gelukkig.

~ Stef ~ 

Ik mag er zijn

Ik heb Autisme, ben transgender en ik heb een traumatische jeugd gehad. Na weggevlucht te zijn bij mijn familie vandaan was het best moeilijk om mensen weer in vertrouwen te nemen en ze mij te laten ondersteunen. Beatrix heeft mij nooit veroordeeld en ze heeft altijd open voor gestaan om diepe gesprekken met mij aan te gaan. Door haar liefde en zorg durf ik mezelf weer onderdeel te voelen van de samenleving en heb ik minder last van angsten. Hoewel ik nog veel te maken krijg met discriminatie, zeker in de zorg, is er altijd een weg om te gaan. Ik leun meer op mijn directe omgeving en heb een mooie band mogen opbouwen met mijn schoonfamilie, vrienden en buren.

~ Jay ~ 

beatrix@verlacoaching.nl  |  (0226) 745 202

bottom of page