top of page

  Mindfulness

Mindfulness geeft controle over de gedachtegang en dit maakt het gemakkelijker om het beste uit jezelf te halen. Tijdens een meditatie ligt de focus op de ademhaling en zo kun je impulsieve of obsessieve gedachtes vervangen voor nieuwe, helpende gedachtes. Ik heb mogen ervaren dat dit onder andere kan helpen bij concentratieproblemen, angsten, depressie en vermoeidheid. Zelf gebruik ik de meditatie ook dagelijks, zoals wanneer ik het druk heb of niet kan slapen. Het is gemakkelijk om vol te houden, omdat ik het op elk moment en in elke situatie kan toe passen. Het brengt stabiliteit en rust in mijn leven.

Doordat de gedachtegang eigenlijk iets heel persoonlijks is, vind ik het fijn om meditatie één-op-één te begeleiden. Het is een techniek die ik in overleg benut tijdens de persoonlijke begeleiding. Om goed te begrijpen hoe ik deze techniek kan toepassen bij mensen met Autisme heb ik cursussen gevolgd met een verdieping in Autisme en Burnout. De beleving van de cliënt is namelijk heel belangrijk. Zie deze pagina voor uitleg over de persoonlijke begeleiding en hoe je aan kunt melden. 

Ervaren

door cursussen te volgen

Soothing Bell

Ik heb extra cursussen gevolgd om mezelf te specialiseren op het gebied van meditatie bij mensen met Autisme.

Ervaren

door zelf toe te passen

Under the Duvet

Als ik niet kan slapen vind ik het fijn om een full-body scan meditatie te doen. Zo kan ik weer rustig in slaap vallen.

Ervaren

door het anderen te leren

Stones of Meaning

Doordat ik mag ervaren hoe meditatie anderen helpt, geeft het mij extra motivatie om het  in de begeleiding toe te passen.

bottom of page